Θεραπευτικό Τραγούδι - Ελίνα, Νάχνα Νικολίτσα

Open Player

Ελίνα Νικολίτσα - Βιογραφικό

nahna-elina-nikolitsa-photo-picture-image

Προσωπικά Άρθρα

page_white_acrobatΑκουστική διέγερση με τελεστές
page_white_acrobatΕκτίμηση με βιμπράτο
page_white_acrobatΜελέτη φωνής με EGG
page_white_acrobatΜελέτη της φωνής στην αμυδαλεκτομή

Στην επιστήμη

Η Ελίνα Νικολίτσα, μετά το τέλος των σπουδών της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στην Ακουστική της φωνής στο Université Paris VIII-Saint-Denis, στο Παρίσι. Υπήρξε υπότροφος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, του Γαλλικού και Βελγικού Υπουργείου Παιδείας. Ως υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γάνδης καθώς και διπλωματούχος του Ωδείου των Παρισίων (CNSMDP) στην Μουσική Ακουστική Μουσικών Οργάνων, διδάξε το 2003-2007 στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Υπήρξε συνεργάτης του Ερευνητικού προγράμματος ΕΠΕΑΚ με θέμα την ΄΄Ακουστική ανάλυση, αντίληψη και σύνθεση της τραγουδιστής φωνής της σοπράνο'' που χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΕΠΘ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. ,Το 2006, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακουστικής, βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης Νέου Επιστήμονα, για την έρευνα της σχετικά με την κίνηση των φωνητικών χορδών, με τίτλο ΄΄Μελέτη της φωνητικής ποιότητας της τραγουδιστής φωνής της σοπράνο με χρήση ηλεκτρογλωττογραφίας (EGG)΄΄.

Στην τέχνη

Εκπαιδεύτηκε στο λυρικό τραγούδι στο Παρίσι (Conservatoire Municipal de Paris, CNR d'Evreux, CNR de Rueil-Malmaison), Φωνητικό Αυτοσχεδιασμό (Conservaroire National de Créteil), και Μουσικό Θέατρο (CNSMDP). Έχει συντονήσει φωνητικά σχημάτων σε Ινστιτούτα της Γαλλίας και έχει εκπαιδεύσει φωνητικά ομάδες μουσικών και ηθοποιών. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και χορωδός σε μουσικά σύνολα στη Γαλλία και Ελλάδα. Το 2011 συμμετείχε στην επιτροπή των δασκάλων φωνητικής στην τηλεοπτική εκπομπή Greek Idol, που δημιουργήθηκε με στόχο την αναζήτηση ταλέντων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με μουσικούς σε συναυλίες με τίτλο ¨Θεραπευτικά Κονσέρτα". Ειδικεύεται στους φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς, ενώ το 2011 δημιούργησε το πρώτο της προσωπικό CD με τίτλο "Ligth on Earth", με στόχο το συντονισμό και την ενεργοποίηση του ακροατή.

Στη θεραπεία

Το 2006 δημιούργησε τη μέθοδο "Θεραπευτικό Τραγούδι" ® , την οποία παρουσιάζει σε ομιλίες και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2009 άνοιξε το κέντρο Ηχοθεραπείας Nahna Voice Center, στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος ηχοθεραπείας από το Γερμανικό Ινστιτούτο Klang-Massage- Peter Hess. To 2010 ολοκλήρωσε στη Flolida των Η.Π.Α. την εκπαίδευση της ως Spiritual Teacher με ειδίκευση στις Ενεργειακές Θεραπείες και το Ενεργειακό Φένγκ Σούι, γνώσεις τις οποίες ενσωμάτωσε στις θεραπευτικές τεχνικές με τον ήχο. To 2012 ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευση της στις ενεργειακές τεχνικές της Ατλαντίδας στο Amritabha με την Ιnsha Holz. Από το 2010 ξεκίνησε η "Εκπαίδευση Ηχοθεραπευτών με φωνή" για όσους επιθυμούν να εκπαιδευτούν στη χρήση της φωνής στη θεραπεία! Είναι μέλος του Internation Healer Network.Το 2013 ανοίγει την εκπαίδευση σε παγκόσμια εμβέλεια στο εξωτερικό, με τίτλο "Spiritual Voice Healing, for voice healers of soul". Το 2016 εκπαιδεύεται και διδάσκει την τεχνική ενεργειακής συστημικής αναπαράστασης Durga Gotra σε ατομικό, ομαδικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο. Το Σεπτέμβρη 2017 ανακαλύπτει τη διαγνωστική μέθοδο "Το διάβασμα της σπονδυλικής στήλης", η οποία είναι η αρχή για το διάβασμα όλων των οργάνων του σώματος και των αποτυπωμάτων που φέρουν από τη ζωή. Τον Ιούνιο 2017 εκπαιδεύεται ως Saltpriest στις θεραπευτικές τεχνικές του κρυσταλλικού φωτός των Αλάτων.