Θεραπευτικό Τραγούδι - Ελίνα, Νάχνα Νικολίτσα

Open Player

Εντυπώσεις

Amalia 

Σε ευχαριστώ πολύ.Tο διάβασμα της σπονδυλικής στήλης κατάλαβα πολλά πράγματα κ μετά από αυτό νιώθω να αγαπάω εμένα περισσότερο κ να με καταλαβενω περισσότερο κ πιο ήρεμη νιώθω. Πραγματικά είναι σαν να ξεκαθάρισε το τοπίο κ μπορω να δω καλύτερα το τι χρειάζομαι για να είμαι καλά. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Hara Maria Tsamplakou

Η αποφαςη μου να συμμεταςχω στην διαδικαςια "Δρομος στο φως", ηταν μια συνειδητη αποφαςη που έλαβα μεσα απο ολοκληρο το ειναι μου.
Η ψυχή μου γνώριζε πως θα βαδίσει σε νεους δρόμους προς την απελευθέρωση απο τα τρικ του εγω και τα αυτο σαμποτάζ.Αυτη η αποφαςη ηταν τοςο ειλικρινής οςο το εςωτερικο μου φως, που αγγίχτηκα μεσα απο το δικό σου καθαρο, ειλικρινές φως. Θεωρώ πως μονο το ειλικρινές φως μπορει να μας βγάλει αμεςα απο το δραμα και την παγίδα του να ειμαςτε κάποιοι αλλοι απο αυτο που η ψυχή μας ειναι. Και ο δρομος προς το φως το κανει αυτο, αμεςα, αθόρυβα, αληθινά. Το φως εχει μια ευγενικοτητα και ευλαβικότητα που διαςχιζει τον πόνο, το ψεύδος και τα διαλύει. Αυτές ειναι θεωρώ κι οι δικές σου μοναδικες ποιοτητες που διέκρινα, ως δαςκαλα του φωτός/θεού.Οποίος επιθυμεί να ωριμάσει, θα χρειαστει να κανει τον δρομο προς το φως. Μπορει να φαινεται ως ρίσκο, αλλα αξίζει τοςο, οςο η ιδια η ζωη, το ιδιο το φως, καθως τίποτε δεν μας χαρίζεται εως ότου δουμε/γίνουμε το δικό μας φως.Σε ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για την εργαςια που προσφέρεις με τόση αφοςιωςη, σθενος, αθωοτητα, χαρα, γενναιοδωρία, πιςτη, απλοτητα. Μπορω και την βλεπω και την βιώνω.
Ειμαι ευγνωμων.
Aum Namaha Shivaya

Myrto Papailiou 

Το ''διάβασμα''της σπονδυλικής στήλης που έκανα πολύ πρόσφατα είναι ένα από τα πιο αξιόλογα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω στη ζωή μου. Ακριβολογόντας η ψυχή μου μου πρόσφερε ένα θείο δώρο,τώρα που ήμουν έτοιμη να το δεχτώ.
Προσωπικά πήρα απαντήσεις γιατί η Σπονδυλική μου στήλη στράβωσε και σε ποιες ακριβώς χρονικές περιόδους και πολύ σημαντικό το τι μπορώ να κάνω από εδώ και εμπρός για να μην επιτρέψω την συνέχεια σε αυτο το ανήσυχο ταξίδι της.
Ένα ταξίδι ζωής που ο επίλογος της κλείνει με γαλήνη αφού συνειδητοποιείς οτι η ΖΩΗ χτίζεται στο ΤΩΡΑ!!
Σας ευχαριστώ πολύ

Morya Akrivi Chatzijoannou 

Η θεραπεία που κάναμε ήταν άκρως αποκαλυπτική και θεραπευτική! Με τρόπο απαλό αλλά ταυτόχρονα δυνατό κάναμε ένα ταξίδι επούλωσης, ένα ταξίδι ταυτότητας, διαπερνώντας επίπεδα κρυσταλλώσεων και αγγίζοντας τον πυρήνα της ψυχής μου. Οι πληροφορίες που πήρα ήταν τόσο αληθινές και καίριες! Ηρέμησα γιατί εξηγήθηκαν και ενώθηκαν σημαντικά κομμάτια της ύπαρξης μου. Σε ευχαριστώ πολύ Νάχνα!!!

Ioanna Survatzi

Είμαι συγκλονισμένη με την υπέροχη χαρτογράφηση της σπονδυλικής μου στήλης. Ποτέ δεν περίμενα να με περιγράψει κανείς με τόση λεπτομέρεια και μάλιστα μόνο ψιλαφόντας τους σπόνδυλους! Πήρα απαντήσεις και πληροφορίες για να σταματήσω να ψάχνω λύσεις στα τυφλά επι χρόνια και να δουλέψω τα θέματά μου πια στοχευμένα! Νιώθω ανακουφισμένη. Ελίνα σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ γιι' αυτό το δώρο., να είσαι ευλογημένη!

Χριστίνα Καραμήτρου 

Ειμαι τοσο χαρουμενη για την συνεδρια μας.Ποσες απαντησεις-πληροφοριες ετων......να εισαι καλα από καρδιας σου ευχομαι.

Βιργινία

Ήρθα σε σένα χωρίς συστάσεις αλλά εντελώς τυχαία (αλήθεια πόσο τυχαία?) από κάτι που διάβασα και το βρήκα ενδιαφέρον ...έκλεισα το πρώτο ραντεβού νομίζω ήταν για μία θεραπεία εγκεφάλου για να βρεθούν πιθανές ασθένειες του σώματος.
Ακολούθησαν κι άλλες συνεδρίες που διαισθάνθηκα ότι χρειάζομαι, όπως η μύηση της ειρήνης και η θεραπεία της υπόφυσης, για να θεραπευθούν... κομμάτια της ψυχής.
Κάθε φορά έρχομαι στο χώρο σου με οδηγό την καρδιά και φτερά στα πόδια, από αρκετά μακριά.
Κάθε φορά έρχομαι με ανυπομονησία και φεύγω ανάλαφρη και γεμάτη ευγνωμοσύνη και φως.
Κάθε φορά έρχομαι με απορίες και φεύγω με γνώση και εμπιστοσύνη.
Κάθε φορά μαθαίνω και κάτι ακόμα, κάτι που συμπληρώνει τα κενά και με γεμίζει αισιοδοξία και πίστη.
Για όλα αυτά, ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ΄την καρδιά μου!
Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθα κοντά σου ...εντελώς τυχαία....

Κάρα

Ξανά θέλω να σε ευχαριστώ για... “όλα”. Μικρή και πιο κατάλληλη λέξη γιατί μόνο προσθέτει και αγκαλιάζει καθώς αδυνατώ να μπορώ να μετρήσω μεμονωμένα τα άπειρα όμορφα που μου έδωσε... 

HaRa Μαρία Τσαμπάλκου

Η αποφαςη μου να συμμεταςχω στην διαδικαςια "Δρομος στο φως", ηταν μια συνειδητη αποφαςη που έλαβα μεσα απο ολοκληρο το ειναι μου.
Η ψυχή μου γνώριζε πως θα βαδίσει σε νεους δρόμους προς την απελευθέρωση απο τα τρικ του εγω και τα αυτο σαμποτάζ.
Αυτη η αποφαςη ηταν τοςο ειλικρινής οςο το εςωτερικο μου φως, που αγγίχτηκα μεσα απο το δικό σου καθαρο, ειλικρινές φως. Θεωρώ πως μονο το ειλικρινές φως μπορει να μας βγάλει αμεςα απο το δραμα και την παγίδα του να ειμαςτε κάποιοι αλλοι απο αυτο που η ψυχή μας ειναι. Και ο δρομος προς το φως το κανει αυτο, αμεςα, αθόρυβα, αληθινά. Το φως εχει μια ευγενικοτητα και ευλαβικότητα που διαςχιζει τον πόνο, το ψεύδος και τα διαλύει. Αυτές ειναι θεωρώ κι οι δικές σου μοναδικες ποιοτητες που διέκρινα, ως δαςκαλα του φωτός/θεού.
Οποίος επιθυμεί να ωριμάσει, θα χρειαστει να κανει τον δρομο προς το φως. Μπορει να φαινεται ως ρίσκο, αλλα αξίζει τοςο, οςο η ιδια η ζωη, το ιδιο το φως, καθως τίποτε δεν μας χαρίζεται εως ότου δουμε/γίνουμε το δικό μας φως.
Σε ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για  την εργαςια που προσφέρεις με τόση αφοςιωςη, σθενος, αθωοτητα, χαρα, γενναιοδωρία, πιςτη, απλοτητα. Μπορω και την βλεπω και την βιώνω.
Ειμαι ευγνωμων.
Aum Namaha Shivaya

Mυρτώ

Το ''διάβασμα''της σπονδυλικής στήλης που έκανα πολύ πρόσφατα είναι ενα απο τα πιο αξιόλογα πράγματα που θα μπορουσα να κάνω στη ζωή μου, έστω και στα 42 μου χρόνια!.Με το πέρασμα των χρόνων απέκτησα την πεποίθηση οτι η εξέλιξη της Σπονδυλικής στήλης οφείλεται σε τεράστιο βαθμό σε ψυχολογικά αίτια.Επειδη αναπτύσσεται ως επι των πλείστον στην παιδική ηλικία...ΓΟΝΕΙΣ!!!...εκεί κρίνονται όλα.Εαν θέλετε αληθινα και ουσιαστικά να βοηθήσετε το παιδί σας μελετηστε σε ποιους σπόνδυλους γέρνει το παιδί, πόσες κλίσεις και μετα δουλέψτε πάνω σε αυτη τη μέθοδο.Θα ανακαλύψετε τον λόγο που μια Σπονδυλική Στήλη και συγκεκριμένα γιατι ο συγκεκριμένος σπόνδυλος ψάχνοντας με περισσότερη αγωνία...απελπισία..φόβο...οτιδήποτε τον φορτώνει συναισθηματικά να βρει ΛΥΣΗ...μετατοπίζεται και στρίβει.Στρίβει...πάει αριστερά, δεξιά..στριφογυρίζει ανήσυχα να βρει διέξοδο σε κάποιο πρόβλημα. Εαν γνωρίζουμε τι μας φορτώνει συναισθηματικά, τότε οφείλουμε να απεμπλακούμε γρήγορα απο αυτο ώστε να μην γείρει άλλο αφου ετσι έμαθε το σώμα να αντιμετωπίζει το πρόβλημα.!!!! Είτε λέγεται καρκίνος...είτε οποιαδήποτε ασθένεια...όλα είναι ψυχοσωματικά.Τρέχουμε σε χειρουργεια, βάζουμε κηδεμόνες στα παιδιά αλλα δεν λύνουμε ως οικογένεια τα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν!!!! Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δουλέψετε μαζί με την συγκεκριμένη θεραπεύτρια και οσοι εχετε παιδια με σκολίωση να πάτε μαζί.Τεράστια βοήθεια για το παιδί.Εαν βρει λύση μαζί σας σε κατι που το απασχολεί πιθανόν να μην χρειάζεται πια να αρμενίζει μεσα του η Σπονδυλική στήλη για να βρει λύση!!!

Προσωπικά πηρα απαντήσεις γιατι η Σπονδυλική μου στήλη στράβωσε και σε ποιες ακριβώς χρονικές περιόδους και πολυ σημαντικό για να δω τι μπορώ να κάνω απο εδω και εμπρός για να μην επιτρέψω την συνέχεια σε αυτο το ανήσυχο ταξίδι της.

Χάρης

Ελίνα θέλω να σε ευχαριστήσω θερμά για την υπέροχη και ξεχωριστή εμπειρία που μου έδωσες την ευκαιρία να βιώσω με την εργασία για την μελέτη της σπονδυλικής στήλης που έκανες! Ήταν από τις πλέον ξεχωριστές εμπειρίες που είχα στη ζωή μου!  Μου έδωσε την ευκαιρία να δω και να αξιολογήσω σημαντικά θέματα της ζωής μου, αλλά μου έδωσε και μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη προοπτική ζωής που υπήρχε μέσα μου και που μέσα από την εργασία σου την ανέδειξες και μου την προσέφερες σαν ευκαιρία για κατανόηση. Θα μελετήσω αυτό το υλικό για να έχω τη δυνατότητα εμβάθυνσης σε όσα άνοιξες, ώστε να συνειδητοποιηθούν πολλά ακόμη σημεία που έχεις αναφέρει. 

Dagmar 

(feedback about energetic Feng Shui in appartment)
Before Energetic Feng Shui, I had a very tough time, especially when I was at home. I could not recover anymore. I slept very badly and had constantly the feeling that my head was “charged”.  I was exhausted and I merely could fulfill my everyday obligations. The idea of having some program after work in the evening gave me additionally stress. I thought I would not be able to go through the day without having an additional rest.  My battery just emptied so quickly that my private life really suffered. I went to doctors, homoeopaths, I took all kinds of medication or supplementary food. There was no real result. I realized that I was slightly better and recovering when I was not at home.

After the work of Elina, my physical condition changed drastically. I sleep a lot better, have so much more energy, I feel a lot fitter. I have to find new occupations since there is so much energy left. At the beginning I could not believe it. I was frightened that it was just a momentous improvement. But it wasn’t. I won a lot of life quality back and I m very very pleased and happy about it.

 Σμαράγδα

(Ομαδικό Θεραπευτικό Τραγούδι)
Το θεραπευτικό Τραγούδι είναι η απόλυτη λύτρωση της ψυχής μου. Το αγαπώ και πιστεύω  σ΄αυτό με όλο μου το "ΕΙΝΑΙ". Σπάει τις αλυσίδες της ψυχής μου με τρόπο μοναδικό και με οδηγεί σε νέα μονοπάτια...και κυρίως στο μονοπάτι της αυτογνωσίας-μεγάλος και ξεχωριστός δρόμος για τον καθένα. Νιώθω την ανάγκη να σας πω μετά την εξάμηνη εμπειρία μου ότι όλο το ΣΥΜΠΑΝ θα έπρεπε να κάνει θεραπευτικό τραγούδι. Η προσφορά και η γνώση της Ελίνας - Νάχνας Νικολίτσα είναι ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ!!!
Δε θέλω να σας κουράσω με τα δικά μου συναισθήματα, θέλω απλώς να γνωρίσουν αυτή τη μέθοδο κι άλλοι άνθρωποι. Πολλοί νιώθουν θλίψη και πόνο από διάφορα "βαρίδια" και ενώ το θέλουν αδυνατούν να κάνουν το επόμενο βήμα. Ακολουθήστε, δοκιμάστε, διασκεδάστε και νιώστε πόσο απεριόριστο και μαγικό είναι το μονοπάτι του θεραπευτικού τραγουδιού!!!
Να ηχούν μέσα σας και γύρω σας η αγάπη, η πίστη, η ελπίδα, η καλοσύνη, το χαμόγελο και ό,τι αγαπάτε!!!!

  Jean Michalksi

( Σεμινάριο ο ήχος του κόσμου στο Λουξεμβούργο)

Merci Elina pour le grand bonheur que tu nous as apporté au Luxembourg. Nous espérons avoir le grand bonheur de te revoir, tu es pour nous un merveilleux et si vibral souvenir. Cela reste un souvenir exceptionnel tellement chargé d'émotion, des larmes de bonheur mais aussi un peu de souffrance, une véritable révélation.

C'est toi qui nous a rendu heureux par ta merveilleuse et si vibrale présence, ce travail merveilleux que tu apportes et cette vie pleine de sens... Depuis plus de 3 ans, ma vie a changé et continue de changer grâce à des personnes d'une grande beauté d'Âme comme toi....

Du fond du coeur MERCI

 Azrandi Samadhi

(Σεμινάριο "Δρόμος προς το Φως")  
Ποιος θέλει να ζει μέσα στην άγνοια , τον φόβο , την στέρηση , το σκοτάδι, την ανασφάλεια, την αρνητική επιρροή του περιβάλλοντος του; Ποιος θέλει να μην είναι δυνατός , φωτεινός, κυρίαρχος του εαυτού του, απαλλαγμένος από όλα όσα τον κρατούν δέσμιο και ανήμπορο; Ποιος θέλει να είναι μακριά από την ουσιαστική χαρά , που προσφέρει η αυτογνωσία, η αυτοπαρατήρηση;
Πήρα την απόφαση να βαδίσω στον «δρόμο προς το φως» , πολύ συνειδητά! Με έλκυε αυτή η κατάσταση! Η κατάσταση  της προσωπικής ευτυχίας και πληρότητας! Και η  πληρότητα για μένα περιέχει την πνευματικότητα  στην καθημερινότητά μου. Περιέχει το σχέδιο της εναρμόνισης  με το θείο κομμάτι του εαυτού μας. Περιέχει την ανιδιοτελή αγάπη. Περιέχει την προσφορά χωρίς να αναλώνομαι, να καταναλίσκομαι. Περιέχει γνώση , περιέχει  φ ω ς!
Ο «δρόμος προς το φως» δεν ήταν μονοπάτι , ήταν λεωφόρος! Άνοιγμα και διεύρυνση οριζόντων. Ο «δρόμος προς το φως» με οδήγησε στο «ξέφωτο» που ήθελα πάντα να βρίσκομαι.  Στο «ξέφωτο» από το «δύσβατο πυκνό δάσος»  των περιορισμών μου! Τώρα πια, δεν μπορώ να σκέφτομαι πως θα ήμουν χωρίς αυτό τον «δρόμο» ! Χωρίς αυτό το σεμινάριο! Ευχαριστώ Νάχνα για όλα όσα με δίδαξες, αλλά και γιατί ήσουν δίπλα μου σε αυτό το «μαγικό» ταξίδι!
Με πολλή Αγάπη

 Νasline 

(Σεμινάριο Iερή Θηλυκότητα)
Η Τάρα ήρθε δίπλα μου την πιο κατάλληλη στιγμή. Είχα συντονιστεί με την παχύρευστη μπλε ενέργεια της και τα διαπεραστικά της μάτια εδώ και καιρό. Με καλούσε. Μου έδειχνε τον δρόμο μου εδώ και μήνες. Την ένιωθα.

Πέρα από κάθε Θρησκεία, πέρα από κάθε αντίληψη, ένα είναι σίγουρο: Όλες οι γυναίκες είμαστε απόλυτα συνδεδεμένες μεταξύ μας. Η κάθε μια από μας είναι τόσο ξεχωριστή αλλά και τόσο συμβατή με όλες τις άλλες. Άρρηκτοι δεσμοί μας ο πόνος, ενίοτε η πληγωμένη μας ιδιότητα σαν θηλυκά, το Φως, η Γη που μας αγκαλιάζει, το Σύμπαν που μας στηρίζει, η δημιουργία..

Ναι η δημιουργία! Με μια λέξη έτσι μπορώ να ερμηνεύσω την Ιερή Θηλυκότητα. Ο Δημιουργός και η Δημιουργία. Η πρόθεση και το αποτέλεσμα. Από την θηλυκότητα πηγάζει η ανθρωπότητα. Και κάπως έτσι ξαναγυρνάμε στην αγνή και ουσιαστική ερμηνεία της Δημιουργίας..
Τόσο εμφανές. Τόσο ευκολονόητο. Τόσο απλό.

Νιώθεις ρίγος και συγκίνηση την στιγμή που σε κατακλύζει η δημιουργικότητα, την στιγμή που εκφράζεσαι μέσα από τον ήχο και την κίνηση και τότε συνειδητοποιείς ότι είσαι απόλυτα συνδεδεμένη με την Ιερή Θηλυκότητα.Μέσα στην κάθε μια από εμάς φωλιάζει μια απέραντη δύναμη, τόσο πρωτόγονη και φυσική, τόσο παθιασμένη και δημιουργική, τόσο φωτεινή και με γνώση. Νιώθω ότι ακτινοβολώ. Νιώθω μια ήρεμη δύναμη μέσα μου να μου ψιθυρίζει. Μπήκα στο σεμινάριο της Μπλε Τάρας και συνειδητοποίησα την αδελφότητα που μας συνδέει εμάς τις γυναίκες. Είδα τα ξεχωριστά δώρα , ταλέντα, δυνάμεις και στολίδια της κάθε μιας. Είδα χάρη, ελαφρότητα, καλοσύνη, συμπαράσταση. Είδα το Θείο μέσα σε όλες μας. Είδα αγάπη. Το πνευματικό μου μονοπάτι απέκτησε μια άλλη διάσταση.

Η Τάρα με αγκάλιασε με έναν υπέροχο και μοναδικό τρόπο. Μέσα από την αγάπη της αγαπημένης μου Nahna η οποία με έναν αφοπλιστικά δοτικό αλλά και τόσο απλό τρόπο μου έδειξε που να κοιτάξω αλλά δεν μου είπε τι να δω.. Με άφησε να γευτώ, να ρουφήξω όλη την μπλε ενέργεια που μας περιέβαλε. Με ενθάρρυνε να εκφραστώ από τα μύχια της ψυχής μου. Με ώθησε να εκφράσω τον ήχο της ψυχής μου. Να τον επεξεργαστώ. Να τον θυμηθώ. Να βγάλω στην επιφάνεια όλα αυτά που με χαρακτηρίζουν.

Αναδυθήκαμε λουσμένες με θηλυκότητα. Ιερή θηλυκότητα. Έδωσε και πήρε. Πήρα και έδωσα. Και όλο αυτό μέσα σε μια μπλε ενεργειακή αγκαλιά. Την αγκαλιά της Τάρας.
Ανυπομονώ για την συνέχεια...

Azrandi Samadhi

(Σεμινάριο "Ιερή Θηλυκότητα" )
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει και διαβάσει για τον "μικρό πρίγκιπα", για την ουσία που τα μάτια δεν την βλέπουν, γιατί μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά; 
Κάπως έτσι , είναι και τούτα τα σεμινάρια.. Ανοίγουν τα παραθυρόφυλλα της καρδιάς και μπαίνει ο ήχος της αλήθειας! Και τότε γίνονται πράγματα μαγικά! Σαν μια μυστική συμφωνία.. Δονείται το μέσα μας, τα κύτταρά μας, η ύπαρξή μας ολόκληρη, και η συγκίνηση έρχεται σαν επιβεβαίωση πως όλα άυτά είναι αλήθεια και πως μόνο μέσα από την πνευματικότητα φτάνεις στην πληρότητα, την γαλήνη , την ευτυχία, την αγάπη!

Η ιερή θηλυκότητα είναι μια αξία τοσο βαθιά ουσιαστική και απαραίτητη ειδικά στις μέρες μας, που νιώθω πολύ τυχερή , που βρήκα τον κατάλληλο πνευματικό οδηγό , και πορεύομαι με άφεμα ψυχής, προς το φως της αγάπης.

Ευχαριστώ Νάχνα ,πολύ, για όλα! 

 Parina 

(Σεμινάριο "Δρόμος προς το Φως") 
Σταμάτησε η ψυχολογική εξάρτηση από συγκεκριμένα άτομα και ξεκίνησα να κάνω πράγματα που είχα αφήσει ανολοκλήρωτα επί χρόνια. Επιπλέον άρχισα να θέτω στόχους που έναν -έναν τους πραγματοποιώ. Και το ποιο σημαντικό: όλα αυτά τα κάνω για μένα, χωρίς να σκέφτομαι κανέναν άλλο έσα σε όλο αυτό που ίσως να με πήγαινε πίσω... 

Nasline

(Σεμινάριο "Δρόμος προς το Φως")
Σε μια ποικιλοτρόπως δύσκολη για εμένα περίοδο, Αγγελικό χέρι με οδήγησε στην αγαπημένη μου δασκάλα Νάχνα και στον ΔΠΦ. Παρέδωσα την ψυχή μου και το σώμα μου στο Θείο Φως, με ταπεινότητα, συνειδητότητα και με αγάπη. Και νιώθω τόσο ευλογημένη! Ξαναγεννήθηκα! Ξαναθυμήθηκα ποια είμαι! Ξαναθυμήθηκα την απλότητα Του Θεού. Αφυπνίστηκα! Πεντακάθαρη και γεμάτη από αγνή αγάπη.
Αγάπη προς πάσα κατεύθυνση. Γιατί Ο Θεός είναι Αγάπη! 

 Ziana

(Σεμινάριο Ιερή Θηλυκότητα)
Ηταν εκεί. Ήταν εκεί και μας περίμενε και πριν καλά καλά κλείσει η πόρτα, μας αγκάλιασε. Είχα πάντοτε "θέμα" με τη θηλυκότητα. Έμαθα να πορεύομαι χωρίς αυτήν, αγνοώντας την ύπαρξή της, θεωρώντας κάθε τι θηλυκό ως, υποδεέστερο. Θύμα ίσως κι εγώ όλων αυτών των στερεότυπων που μας αποξένωναν από το πιο όμορφο κομμάτι της ύπαρξης μας, από την ίδια τη δύναμη μας. Η εξοικείωση με τη θηλυκή πλευρά μου και του κόσμου που με περιβάλει έρχεται σιγά σιγά μέσα από το δρόμο της πνευματικότητας και της αυτογνωσίας που επέλεξα να πορεύομαι. Αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής επιλογής ήταν και η συμμετοχή μου σε αυτό το σεμινάριο.

Η ανυπομονησία των ημερών που προηγήθηκαν μπορούσε να σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Να είναι δηλωτική της σημασίας της "συνάντησης" αυτής. ´Ένιωσα σαν τη σύνδεση με την Τάρα να μην την είχα απολέσει μόλις πρόσφατα αλλά σαν το κομμάτι αυτό να έλλειπε από πολλές ενσαρκώσεις. Τόσο δυνατή εμπειρία ήταν . Το κοινό μας τραγούδι, ο συγχρονισμός των καρδιών και των φώτων μας, γυναικών "ξένων" μεταξύ μας ειχε όντως μεταφυσική διάσταση. Πόσο κρίμα να πορευόμαστε χωρίς αυτή τη σύνδεση. Πόσο απλή η διαδικασία υπό την κατάλληλη καθοδήγηση! Η εμπειρία σου και εξοικείωση σου, αγαπημένη Νάχνα, σε αυτή τη μορφή βιωματικών σεμιναρίων, έφεραν το τελευταίο σου δημιούργημα σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο και οι καρποί για την καθεμιά μας ήταν πλουσιοπάροχοι.

Τι ανεκτίμητο δώρο! Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

 Σμαράγδα

Οι άγγελοί μου με οδήγησαν σε σένα , το Φεβρουάριο του 2014. Την πρώτη φορά που σε γνώρισα  και ήρθα στο χώρο σου , έρεε τόσο πολύ η ενέργεια γύρω μου, σαν τα πάντα να μου μιλούσαν και να με καλωσόριζαν. Όταν ξεκίνησε το μάθημα και έπαιξες πιάνο ενώ παράλληλα τραγουδούσες μέσω του ήχου της καρδιάς σου , εγώ είχα πλημμυρίσει από δάκρια . Ένιωσα ότι ξετυλιγόταν η πραγματική Σμαράγδα. Και κάθε φορά με την βοήθειά σου , βιώνω μοναδικές στιγμές. Αγγίζεις σημαντικά βαθιά κομμάτια του εαυτού μου  και όταν δακρύζω από πόνο και θλίψη , ξαφνικά νιώθω και λύτρωση. Με έναν μαγικό τρόπο επαναφέρεις το χαμόγελό μου, όχι μόνο στα χείλη μου αλλά και στην καρδιά μου. Στα πρώτα μαθήματα μέχρι να ενταχθώ, πραγματικά ένιωθα ότι χρειαζόμουν περισσότερο χρόνο… αμέσως μετά όμως το μάθημα μας, στην διαδρομή προς το σπίτι μου ή το νοσοκομείο , έβρισκα τον ήχο της καρδιάς μου όπου με συντρόφευε μέχρι αργά το βράδυ. Χαρακτηριστική ήταν η μέρα που βρήκα τον ήχο μου , ενώ πήγαινα στο νοσοκομείο τραγουδούσα στο τρένο, στο μετρό , στο δρόμο , παντού. Και όταν γύρισα αργά στο σπίτι μου , δεν μπορούσα να σταματήσω τον ήχο μου, με περικύκλωνε η ενέργειά του, η ομορφιά του, η δόνησή του. Τώρα που το σκέφτομαι είναι σαν να ξεκλειδώνονται  αχρείαστα «λουκέτα»  . Για φαντάσου, δεν χρειάζονται πραγματικά κλειδιά αλλά ούτε και νοερά (κλειδιά). Τσακ! Ανοίγουν  από μόνα τους ! Χρειάζονται μόνο την σωστή καθοδήγησή σου. Μέχρι και τα λουκέτα μαγεύονται από την υπέροχη τεχνική σου και στο τέλος , ναι, παραδίδονται.

Νιώθω ότι με τo θεραπευτικό τραγούδι έχουν ανοίξει πολλοί δρόμοι και παράλληλα θεραπεύονται κι άλλα κομμάτια μη δουλεμένα. Τα μαθήματά σου , μου προκαλούν χαρά , ουσιαστική χαρά. Κάθε φορά περιμένω το επόμενο μας μάθημα και μπορεί να σου φανεί υπερβολικό ,αλλά υπάρχουν φορές που μετράω τις μέρες !!! Σιγά σιγά με ανακαλύπτω και με βελτιώνω. Πάνω από χρόνο σκεφτόμουν να βάλω την μουσική στην ζωή μου, όχι όμως οποιαδήποτε μουσική. Και τελικώς, μπήκε ξανά ο  ήχος στην ζωή μου , αυτή την φορά όμως για να με «λυτρώσει». Όχι , ότι θα έκανα θεραπευτικό τραγούδι, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Γνώριζα για την μουσικοθεραπεία αλλά μέχρι εκεί. Ή για την μουσικοκινητική. Ένιωθα όμως ότι ήταν περισσότερο για παιδιά. Σε σένα είμαι σίγουρη ότι με οδήγησε το Σύμπαν, οι άγγελοί μου, ο ανώτερός μου εαυτός ,σε συνεργασία με τον δικό σου ανώτερο. Και με οδήγησαν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου.

Και ειλικρινά Σ ‘ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Σ’ ευχαριστώ που ΥΠΑΡΧΕΙΣ! Χωρίς καμία υπερβολή. Σήμερα που έφυγα από το μάθημα μας, σκεφτόμουν ότι έγραφα στον ουρανό ΑΓΑΠΗ- ΚΑΛΟΣΥΝΗ – ΧΑΜΟΓΕΛΟ- ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ – ΦΩΣ- ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΗΤΑ-ΝΑΧΝΑ-Ανώτερος Εαυτός –Καθοδηγητές- Ήλιος-Θάλασσα- και ούτε καθεξής. Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που βιώνω. Ίσως και να επιλέγω να μην το κάνω , δεν ξέρω. Ειλικρινά… Νομίζω ότι μερικές φορές αξίζει να προστατεύουμε την λέξη «συναίσθημα» , εμπειρία ψυχής. Υπάρχουν φορές που το συναίσθημα δεν περιγράφεται… Τα τελευταία κυρίως μαθήματα μας, με δυναμώνουν ψυχικά και αγκαλιάζουν όλο μου το «είναι», ότι εκεί που δακρύζω , ανατριχιάζω , κρυώνω, ιδρώνω , επανέρχομαι πάντα με την βοήθειά σου δριμύτερη και χαμογελαστή. Στα μαθήματά μας με τυλίγουν όμορφα χρώματα , επανασύνδεση με την αγγελική μου πλευρά, με εκφράζει η μικρή Σμαράγδα και με υποστηρίζει , δυναμώνει όλα τα καλά μου στοιχεία. Βασικά μου τα υπενθυμίζει και ζω , την προστατεύω μέσω των εμπειριών μου. Συνυπάρχουμε, αγαπιόμαστε και αλληλοϋποστηριζόμαστε . Πολύ μεγάλη, τεράστια λέξη δεν είναι; Αλλά πραγματική λέξη. Ευτυχώς ακόμα, έχω να βιώσω πολλά , πάρα πολλά. Εύχομαι το Σύμπαν να με βοηθήσει ακόμα περισσότερο και να φτάσω σε ένα σημείο, μέσω του ομαδικού αλλά και του ατομικού , μαγικό.
Να ξέρεις ότι είσαι από τις πιο γλυκές οντότητες και όπως και να χει , έχεις πάντα μια θέση στην καρδιά μου. Και λέω όπως και να χει, γιατί όταν σταματήσει η πραγματική επαφή , η ψυχική πάντα θα υπάρχει!!
Ειλικρινά σε ευχαριστώ και σ ευχαριστούμε όλη η ομάδα!
Πάντα να λάμπεις και ν ‘αποτελείς πυξίδα για τις ψυχές που σε χρειάζονται. 

Άννα Μ.

To θεραπευτικό τραγούδι δημιουργεί (μέσα μου) ένα εσωτερικό θαύμα! Για κάθε θαύμα που συμβαίνει στον υλικό κόσμο πρέπει να έχει προηγηθεί μια θαυμαστή αλλαγή στο χαρακτήρα σου. Η υλική πραγματικότητα και η ανθρώπινη φύση είναι στενά συνδεδεμένες. Όταν δημιουργείς μια σημαντική αλλαγή εσωτερικά, η δύναμη που δημιουργείται επιτρέπει στο σύμπαν να εξωτερικεύσει αυτή την εσωτερική αλλαγή.

Δημήτρης

(Σεμινάριο Ηχος του Κόσμου)
Ήρθα λοιπόν…. Νιώθω τυχερός που γνώρισα την φωνή σου, τη φωνή του Ηλία, της Σοφίας, της Ιας, της Όλγας, της Μάρθας, της Ελένης, της Κωνσταντίνας, της Μαρίνας, της Φωτεινής, της Βασιλείας.
Ήταν πρωτόγνωρο για μένα να ακούσω τις φωνές των άλλων, τη φωνή τη δική μου. Φωνές που δεν έχουν σχέση με λόγια και λέξεις, χαρακτήρες και προσωπικότητες, φύλλο και ηλικία. Μοναδικές φωνές, αποτυπώματα μοναδικών ψυχών.
Φωνές που με παρέσυραν σε ένα ταξίδι μαγικό, σε ένα ταξίδι που οι φωνές έγιναν όχημα της ψυχής μου να αγγίξει τον ουρανό.
Σ’ ευχαριστώ ή καλύτερα σας ευχαριστώ όλους
Namaste (η ψυχή μου χαιρετά την δική σου με σεβασμό)

Μαρίνα

(Σεμινάριο Ηχος του Κόσμου)
Σ'ευχαριστώ μεσ'από την καρδιά μου για το ονειρεμένο αυτό σεμινάριο. Είναι η 1η φορά που τελειώνει ένα σεμινάριο όπου έχω βιώσει τόσο σημαντικά πράγματα -αυτογνωσία, ανάταση ψυχής, προέκταση της ενέργειας μου και "γέμισμα των μπαταριών " μου (παρόλο που κοιμώμουνα ελάχιστα)- και δεν αισθάνομαι αυτό το "αχ δεν προλάβαμε να κάνουμε και....". Ήταν ένα πλήρες σεμινάριο: δηλαδή ήταν μιά ολότητα, είχε αρχή, μέση και τέλος. Οι γνώσεις ήταν μεστές αν μπορώ να το εκφράσω έτσι. Νά'σαι καλά Ελίνα-Νάχνα και να ξέρεις ότι ανυπομονώ για το επόμενο βήμα σου (σεμινάριο/ομάδα/dvd ή cd και άλλα που εσύ ξέρεις...)

Τιτίκα Κ.

(Σεμινάριο Ηχος του Κόσμου)
Γλυκειά και φωτεινή Νάχνα, Tα ευχαριστώ δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη από το σεμινάριο στο οποίο πήρα και ένα μάθημα για το οποίο δεν έγραφες στο φυλλάδιο σου: την ταπεινοφροσύνη και να είσαι αυτό που είσαι απλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια. Αυτό που βγαίνει να σου πω από την καρδιά μου είναι "Μπράβο για το ήθος σου", μπράβο για τον τρόπο που υπάρχεις σε αυτήν την γη.

Κατερίνα M.

(Σεμινάριο Ηχος του Κόσμου)
Το  σεμινάριο ενεργοποίησε προφανώς διαδικασίες που ξεδιπλώνονται ακόμα- κυρίως συμπεριφορές αυξανόμενης γλυκύτητας.
Παρατηρώ περισσότερο τη φωνή μου, εντοπίζω πολύ πιο γρήγορα το κλείσιμο του λαιμού μου καθώς αγχώνομαι και γειώνω τον ήχο κατευθείαν αποφορτίζοντάς με ήδη μέσα στη τάξη!
Έχω επιβραδύνει συνειδητά κάποιες φορές το ρυθμό ομιλίας μου κι έχω παρατηρήσει το πώς χαλαρώνει η διάθεση των άλλων απέναντί μου ( κατάλαβα το Μότσαρτ με το Μαγεμένο αυλό του!)
Το πιο συναρπαστικό περιστατικό όμως το έζησα μέσα στην τάξη, όπου συνήθως αισθάνομαι ότι τα λόγια μου φεύγουν προς τους μαθητές χωρίς ακριβώς να τα ακούω. Ήταν συναρπαστικό, λοιπόν, όταν κάνα δυο φορές τα λόγια μου ήρθαν πίσω στα αυτιά μου. 'Ήταν σαν να επιτελούταν μια πολύ γλυκιά, τραγουδιστή επικοινωνία, όπου εγώ έστελνα ένα μήνυμα κι αυτό μου ανταποδιδόταν πολύ γλυκά. Βιωμένη αίσθηση αρμονίας!
Να είσαι καλά, νεράιδα με το θείο χάρισμα αυτής της φωνής!

Σουμίλα

(Ατομική συνεδρία)
Παρακάλεσα τη Νάχνα να τραγουδήσει για μένα μήπως διαλυθούν κάποια μπλοκαρίσματα που αντιμετώπισα στην δημιουργική έκφραση. Η Φωνή της μου φάνηκε αγγελική και με γέμισε ευτυχία. Μερικές μέρες αργότερα ανακάλυψα με μεγάλη χαρά ότι δεν είχα πια κανένα πρόβλημα να πιάσω πινέλο. Ευχαριστώ, Νάχνα, εσένα και το δώρο που σου έδωσε ο θεός.