Θεραπεία εγκεφάλου: Σκέψεις και ευφυΐα

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος αποτελεί παγκόσμια κατοχύρωση της Ελίνας-Νάχνας Νικολίτσα και προέκυψε από την πολυετή εργασία της πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

Η νόσος εμφανίζεται όταν υπάρξει κάποια ανισορροπία μεταξύ του ανθρώπινου νου και της ψυχής του. Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφορετικές αιτίες για την ασθένεια. Ωστόσο, οι περισσότερες αιτίες εμφανίζονται και ανιχνεύονται μέσα από τα εγκεφαλικά κύματα. Τα εγκεφαλικά κύματα συνδέονται με την κοσμική ενέργεια αλλά και τη σωματική μας ενέργεια. Δημιουργούνται από μια σειρά βιοχημικών διεργασιών στα εγκεφαλικά κύτταρα. Αποτελούν τα σημεία σύνδεσης μεταξύ του ανθρώπινου σώματος και του δυναμικού της ψυχής του. Ο ρυθμός και ο τρόπος δόνησης τους μας δίνουν πληροφορίες για ασθένειες, ή δυσαρμονίες.  Στην εργασία με τα κύματα του εγκεφάλου ενεργοποιείται η δυνατότητα εξεύρεσης άμεσων λύσεων για όλες τις περιοχές του σώματος. Eξισορροπώντας τα εγκεφαλικά κύματα όλο το σώμα μπορεί να εναρμονιστεί με αποτέλεσμα το σώμα να υποστηρίξει τη διαδικασία της θεραπείας. Το ιδανικό θα ήταν αυτά τα κύματα να είναι γεμάτα ροή και φως, γεγονός που δεν ισχύει όταν νοσούμε. Με αυτή τη διαδικασία ο πόνος που βρίσκεται πίσω από την ασθένεια (σωματική ή ψυχολογική) μπορεί να μετατραπεί σε φως και το σώμα να αρχίσει να ανακάμπτει.

Ο θεραπευτής, χρησιμοποιεί τα χέρια του για να αναγνωρίσει και να διαλύσει αντιστάσεις στα λεπτοφυή ρεύματα που προκαλούνται από κληρονομικές δομές, φόβους και διαδικασίες σκέψης που εντυπώθηκαν ως πρότυπα συμπεριφοράς ή από οδυνηρές εμπειρίες στο σώμα κατά την παιδική ηλικία ή σε οποιαδήποτε φάση της  ζωής του.

Μία μοναδική εμπειρία για να δείτε τι υπάρχει μέσα στον εγκέφαλο σας ως κυρίαρχο θέμα, σκέψη, πόνο ή επιθυμία. Ένα ταξίδι στο ανεξερεύνητο νου, που θα σας δείξει τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, τι χρειάζεστε, τι πραγματικά επιθυμείτε, τι σας μπλοκάρει και τις σας εμποδίζει από το να είσαστε πραγματικά ο εαυτός σας.

Καθώς κατανοούμε τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, αναπτύσσεται η δύναμη αυτοθεραπείας του, χάρη στην ευφυή λειτουργία του, και μας καθοδηγεί σε λύσεις που μπορεί να ψάχνουμε χρόνια, αλλά να μην βρίσκαμε λόγω του εγκλωβισμού των σκέψεων ή των προτύπων στα οποία έχουμε γαλουχηθεί.

Στον εγκέφαλο υπάρχουν άπειροι χάρτες, όσες άπειρες είναι και οι διαδρομές των σκέψεων. Η θεραπεία του εγκεφάλου αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Τις λεωφόρους ή τους παραδρόμους που παίρνει η σκέψη μας όταν συναντά εμπόδια. Μας δείχνει ποια είναι τα εμπόδια που συναντά η σκέψη μας. Ποια είναι αυτονόητα και ποια τα δυσνόητα. Η ευφυΐα του εγκεφάλου μας καθοδηγεί στις λύσεις. Επειδή οι χάρτες είναι άπειροι, μόνοι μας δυσκολευόμαστε να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι σκέψης και χανόμαστε από το ένα στο άλλο. Μέσα από αυτή την τεχνική ο θεραπευτής ακολουθεί τους χάρτες και τους δρόμους που ου ίδιος ο εγκέφαλος μας οδηγεί. Ο εγκέφαλος είναι το πιο ευφυές όργανο γιατί ξέρει τι του συμβαίνει, ξέρει ποιες είναι οι ελλείψεις του, ξέρει τις δυνατότητες του και επίσης ξέρει όλες τις λύσεις. Αν ο εγκέφαλος μας κολλάει και δεν βρίσκουμε λύση, αυτό είναι γιατί εμείς χανόμαστε στα άπειρα μονοπάτια του. Αυτή είναι μία καλή αφορμή για να κάνει κάποιος το διάβασμα του εγκεφάλου. Για να μπορέσει ναταξινομήσει τις σκέψεις του και να ανοίξει τη ροή της ευφυΐας του. Να αφαιρέσει τα εμπόδια και να βρει τις λύσεις που ο ίδιος δεν μπορεί να βρει. Η θεραπεία του εγκεφάλου επίσης ξεκουράζει τον εγκέφαλο. Γιατί καθώς τον καταλαβαίνουμε, αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα από τον τρόπο που σκεφτόμαστε , κατανοούμε τον εαυτό μας, γιατί είμαστε έτσι, γιατί μπλοκάρουμε. Ποια είναι τα εμπόδια μας, ποια είναι τα δυνατά μας σημεία. Ο εγκέφαλος είναι ένα δυνατό εργαλείο που μερικές φορές είναι υπερεκτιμημένο, γιατί το κουράζουμε πάρα πολύ για να πάρουμε αποφάσεις που μερικές φορές καταλήγουμε να τον μπερδεύουμε.  Το ξεμπλοκάρισμα του εγκεφάλου μοιάζει σαν να ξετυλίγουμε ένα κουβάρι από νήματα που έχουν μπερδευτεί πολλές φορές  έτσι μοιάζει η ανατομία του εγκεφάλου σε ανθρώπους που μπερδεύονται πάρα πολύ μέσα στο νου τους.

Σκοπός λοιπόν είναι να βοηθήσουμε τον εγκέφαλο να αποκαταστήσει τις ζημιές του, τα μπερδέματα του, τις δυσκολίες του.  Έτσι στη θεραπεία του εγκεφάλου, το άτομο έρχεται με τα ζητούμενα τα οποία τον μπερδεύουνε, τα συζητάει με το θεραπευτή ώστε να ενεργοποιήσει εκείνες τις περιοχές του εγκεφάλου και στη συνέχεια μπαίνουμε και τακτοποιούμε τα νήματα της σκέψης. Αυτό δίνει μία αίσθηση απόλυτης ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Όσο μεγαλύτερος σε ηλικία είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο απαραίτητη είναι αυτή η θεραπεία. Γιατί ο εγκέφαλος κουράζεται πολύ, και είναι ελάχιστοι αυτοί που ξέρουν να ξεκουράζουν τον εγκέφαλο τους. Για αυτό, στο δυτικό κόσμος ο διαλογισμός είναι άκρως απαραίτητος επειδή βοηθά τον εγκέφαλο να ξεκουραστεί.

Σε αυτή τη θεραπεία ο ίδιος ο εγκέφαλος μας καθοδηγεί και βρίσκει λύσεις. Ο ίδιος ο εγκέφαλος ξέρει τι χρειάζεται. Παράλληλα σε αυτή τη θεραπεία ο εγκέφαλος συνδέεται με τον αρχετυπικό χρυσό του εγκέφαλο έτσι ώστε να δεχτεί και να γεμίσει και να εισρεύσει όλο το φως της φαιιάς ουσίας που εν δυνάμει έχει και μπορεί να χρησιμοποιεί ο εκάστοτε εγκέφαλος. Είναι μία θεραπεία σαν να ποτίζει τον εγκέφαλο με φαιά την οποία είχε καταναλώσει.

Όσο πιο πολύ μεγαλώνουμε τόσο πιο σκληρός γίνεται ο εγκέφαλος και αυτό στην πράξη δείχνει ότι τόσο πι9ο πολύ παγιωνόμαστε παγιώνουμε τις σκέψεις μας, τις συνήθειες μας, γινόμαστε δυσπροσάρμοστοι. Αυτό είναι γιατί ότι ο εγκέφαλος έχει κουραστεί και δεν έχει όρεξη ή διάθεση για αλλαγές. Νιώθει ότι δεν μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του, νιώθει ότι έχει κάψει, καταναλώσει τα δεδομένα του. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν θέματα ή ζητούμενα του θεραπευόμενου στη συνεδρία, ο εγκέφαλος πάντα έχει ένα τρόπο αποκατάστασης και θεραπείας τον οποίο θα μας δείξει και θα μας πάει εκεί για να αποκαταστήσει τις βλάβες, τις δυσκολίες, τα εμπόδια, και παράλληλα να ενισχύσει τα δυνατά σημεία. Αυτή η θεραπεία παρομοιάζεται με την ανασυγκρότηση ενός σκληρού δίσκου που ταξινομεί τα άχρηστα αρχεία για να απελευθερωθούν τα χρήσιμα.

Απευθύνεται σε όσους :

 1. Βασανίζονται από σκέψεις
 2. Νιώθουν το κεφάλι τους κουρασμένο
 3. Έχουν δυσκολία ύπνου
 4. Δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις
 5. Έχουν προβλήματα μνήμης
 6. Νιώθουν το μυαλό τους εγκλωβισμένο, αδύναμο να βρει λύσεις
 7. Έχουν δυσκολία να απεγκλωβιστούν από εμμονές ή φοβίες
 8. Έχουν χτυπήσει στο κεφάλι έστω 1 φορά στη ζωή τους
 9. Δεν μπορούν να βάλουν σε τάξη τη σκέψη τους
 10. Νιώθουν νοητική αγκύλωση ή κόπωση
 11. Έχουν υπερκόπωση
 12. Εκδηλώνουν οποιαδήποτε μορφή απορύθμισης των ορμονών
 13. Δεν βιώνουν τη χαρά
 14. Ψάχνουν απαντήσεις σε ζητήματα αποφάσεων αλλά αδυνατούν να καταλάβουν τι επιθυμούν ή επιδιώκουν
 15. Οποιαδήποτε μορφή ασθένειας
 16. Δεν ξέρουν τι τους φταίει
 17. Αναζητούν αυτογνωσία
 18. Έχουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα
 19. Έχουν φόβους
 20. Δεν έχουν δύναμη και ενέργεια στο σώμα τους να ανταποκριθούν
 21. Υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας
 22. Οποιοδήποτε θέμα το οποίο δεν μπορούν να λύσουν
 23. Όσοι δεν μπορούν να ξεκολλήσουν το μυαλό τους από άσχημες ιδέες
 24. Όσοι έχουν εξαρτήσεις κάθε είδους ακόμα και συναισθηματικές
 25. Όσοι κάνουν αλλαγές στη ζωή τους
 26. Όσοι έχουν κολλήσει στη ζωή της και δεν κάνουν αλλαγές
 27. Για όλους όσους έχουν απαιτητική ζωή με πολλές προκλήσεις
 28. Και πολλά άλλα….

Συστήνεται μία θεραπεία του εγκεφάλου ανά τακτά διαστήματα

Διάρκεια: 1 ώρα

Ήρθα σε σένα χωρίς συστάσεις αλλά εντελώς τυχαία (αλήθεια πόσο τυχαία?) από κάτι που διάβασα και το βρήκα ενδιαφέρον …έκλεισα το πρώτο ραντεβού για μία θεραπεία εγκεφάλου για να βρεθούν πιθανές ασθένειες του σώματος. Ακολούθησαν κι άλλες συνεδρίες που διαισθάνθηκα ότι χρειάζομαι, όπως η μύηση της ειρήνης και η θεραπεία της υπόφυσης, για να θεραπευθούν… κομμάτια της ψυχής. Κάθε φορά έρχομαι στο χώρο σου με οδηγό την καρδιά και φτερά στα πόδια, από αρκετά μακριά. Κάθε φορά έρχομαι με ανυπομονησία και φεύγω ανάλαφρη και γεμάτη ευγνωμοσύνη και φως. Κάθε φορά έρχομαι με απορίες και φεύγω με γνώση και εμπιστοσύνη. Κάθε φορά μαθαίνω και κάτι ακόμα, κάτι που συμπληρώνει τα κενά και με γεμίζει αισιοδοξία και πίστη. Για όλα αυτά, ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ΄την καρδιά μου! Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθα κοντά σου …εντελώς τυχαία….

Βιργινία

Δείτε επίσης:

Nasar cavity Therapy