Θεραπεία Θώρακα: οι 2 φόβοι που μας κόβουν την ανάσα «Ο Έρωτας» & «Ο Θάνατος»

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος αποτελεί παγκόσμια κατοχύρωση της Ελίνας-Νάχνας Νικολίτσα και προέκυψε από την πολυετή εργασία της πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

Ο θώρακας μας έχει ένα ενεργειακό πλέγμα που τυλίγει τους πνεύμονες. Η αριστερή πλευρά του θώρακα περιλαμβάνει το συναισθηματικό χάρτη με όλα τα θέματα που σχετίζονται με τονΈρωτα και η δεξιά πλευρά με το Θάνατο.Χτίζουμε αυτό το πλέγμα καθώς μεγαλώνουμε, μέσα από τα βιώματα μας και τα αποτυπώματα της ζωής μας και συχνά καταλήγουν αυτά τα δύο θέματα, ο ‘Ερωτας ή/και το Θάνατος να αποτελούν μία αόρατη φυλακή μας στην οποία εγκλωβίζεται η αναπνοή μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κληθεί να τα αντιμετωπίσει αυτά τα 2 θέματα στη ζωή του.

Είναι για όλους σημαντικό να απελευθερώσουμε αυτό το συναισθηματικό πλέγμα που έχει σχηματιστεί στο θώρακα μας έτσι ώστε να μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα και να μην εγκλωβιζόμαστε σε αυτά τα θέματα, με το δικό του τρόπο φυσικά ο καθένας.

Σκοπός της θεραπείας είναι λύσει τη συναισθηματική πανοπλία του φόβου από το στέρνο μας. Αυτό επιτυγχάνεται με το να διαβαστεί κάθε μνήμη όλων των πλευρών του θώρακα, ένα-ένα ξεχωριστά ώστε να κουρδίσει ο θώρακας στον αρχικό παλμό του με ελευθερία. Ο φόβος του έρωτα και του θανάτου αντανακλά φυσικά και στον παλμό της καρδιάς, για αυτό στο τέλος της θεραπείας εναρμονίζουμε το θώρακα με την καρδιά. Αυτό βοηθά τους πνεύμονες να λειτουργούν ελεύθερα και παράλληλα απελευθερώνει την καρδιά.

Απευθύνεται σε:

  • όλους
  • όσους έχουν δύσπνοια ή άγχος
  • ρηχή ή ταραγμένη αναπνοή ή νιώθουν ότι δεν αναπνέουν καλά
  • νιώθουν ότι το σώμα τους είναι κομμένο στα δύο
  • φοβούνται τον Έρωτα ή το Θάνατο
  • έχουν ταχυπαλμίες ή δυσκολεύεται η καρδιά τους
  • έχουν άσθμα
  • νιώθουν εγκλωβισμένοι στο σώμα τους, ή στα συναισθήματα τους

Είναι σημαντικό να απελευθερωθεί ο θώρακας για να μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας, να είμαστε ελεύθεροι, να μην νιώθουμε κανέναν περιορισμό στη ζωή μας. Καθώς απελευθερώνεται και ανοίγει το πλέγμα του θώρακα που μας περιορίζει, μπορούμε να βιώσουμε πιο εύκολα την εσωτερική μας ελευθερία.

Η τεχνική ολοκληρώνεται σε 4 ώρες ώστε να διαβαστεί ολόκληρος ο θωρακικός σκελετός εμπρός και πίσω.

Διάρκεια

  • 1,5 ώρα για την αριστερή πλευρά εμπρός και πίσω
  • 1,5 ώρα για την δεξιά πλευρά εμπρός και πίσω

Νάχνα, η σύνδεση σου είναι απίστευτη. Ακούγοντας ξανά την ηχογράφηση του θώρακα έμεινα ξανά άναυδη. Φωτίστηκαν τόσα πολλά που αφορούσαν τις σχέσεις μου. Κομματάκια που αποκαλύπτονταν σε διάφορες στιγμές και από διάφορες πηγές (θεραπείες, συζητήσεις, συνειδητοποιήσεις, ταινίες, βιβλία…) ήρθαν και ενώθηκαν σε ένα παζλ με «κόλλα» αυτή τη θεραπεία του θώρακα «Έρωτας-Θάνατος». Η εικόνα που σχηματίστηκε στο παζλ με συγκίνησε και με έκανε να καταλάβω και να με αγαπήσω περισσότερο! Η συνάντηση μας στη ζωή μου είναι μία τρανή απόδειξη της αγάπης του Θεού!

Μαρία

Δείτε επίσης:

Nasar cavity Therapy