Θεραπεία ματιών: Φίλτρα οπτικής

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος αποτελεί παγκόσμια κατοχύρωση της Ελίνας-Νάχνας Νικολίτσα και προέκυψε από την πολυετή εργασία της πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

Τα μάτια βλέπουν μόνο αυτό που το μυαλό μπορεί να καταλάβει; Σωστό ή Λάθος;

Τα μάτια είναι οι «μεταφραστές» της γλώσσας των εικόνων, προσλαμβάνουν εικόνες και τις μεταφέρουν στα οπτικά νεύρα. Πριν όμως τις μεταφέρουν, τις έχουν ταξινομήσει πρώτα. Ο χάρτης τον ματιών, τον οποίο διαβάζουμε στη θεραπεία, δείχνει τον τρόπο που ταξινομούνται τα οπτικά ερεθίσματα μέσα στο μάτι. Στη συνέχεια ο εγκέφαλος προσλαμβάνει τις πληροφορίες που του έχει μεταδώσει το μάτι και τις αξιολογεί αντίστοιχα. Ο βολβός λειτουργεί λοιπόν σαν φίλτρο που αξιολογεί, ενώ τα οπτικά νεύρα λειτουργούν σαν καταχωρητές της πληροφορίας και ο εγκέφαλος μετά ταξινομεί τα δεδομένα. Θα παρομοιάζαμε τα οπτικά νεύρα σαν τον ταχυδρόμο που παραδίδει το γράμμα στον παραλήπτη εγκέφαλο.

Οι αισθήσεις είναι ο τρόπος όπου συνδέουμε αυτό που συμβαίνει έξω, με αυτό που μας ταιριάζει εμάς, ή με αυτό που μπορεί ο εγκέφαλος να αξιολογήσει. Το μάτι είναι σαν να μεταφράζει το μέσα με το έξω και το έξω με το μέσα. Λειτουργεί σαν τον αποκωδικοποιητή μιας τηλεόρασης. Το μάτι δεν κρατάει κανένα συναίσθημα. Ο ρόλος του ματιού είναι η αποκωδικοποίηση. Όσο πιο κοντά σε εμάς γίνεται η αποκωδικοποίηση, τόσο πιο κοντά μπορεί το άτομο να ενταχθεί στην πραγματικότητα.

Ο χάρτης του κάθε ματιού ξεκινάει από αυτό που φοβόμαστε να δούμε και καταλήγει σε αυτά που επιβάλλεται να δούμε για να είμαστε καλά. Άρα με την τεχνική αυτή κουρδίζουμε το μάτι στο να μπορέσει να δει και να αντιμετωπίσει αυτά που μέχρι τώρα φοβόταν, και αναγκαζόταν να αλλοιώνει την όραση για να προστατευτεί. Το να μπορούμε να βλέπουμε την αλήθεια είναι πραγματικά ανακουφιστικό. Ξεκουράζει την ψυχή. Όταν φοβόμαστε την αλήθεια είναι ένα μαρτύριο. Το να διαστρεβλώνουμε την αλήθεια είναι σαν μία εκδήλωση τιμωρίας στον εαυτό μας, δεν το αξίζουμε και όμως μας το κάνουμε. Η πνευματική υπόσταση των ματιών μας συνδέει με το να βλέπουμε καθαρά την αλήθεια, το φως και τον εαυτό μας. Δύο δυνατά μάτια εκφράζουν ένα δυνατό άνθρωπο ο οποίος στέκεται και πατάει σταθερά στη γη, μπορεί να αξιολογεί τη ζωή και τον εαυτό του, να βλέπει το δρόμο του και να προχωράει με ανοιχτά μάτια στη διαδρομή του.

Αποκωδικοποιώντας το χάρτη των ματιών, αποκωδικοποιούμε το πώς λειτουργούσε η οπτική μας αντίληψη μέχρι τώρα. Μπαίνοντας στους αρχετυπικούς χάρτες των ματιών, μπορούμε να κουρδίσουμε το μάτι με τον παλμό του υγιούς  ματιού, χωρίς φόβο, ενοχές, αντιστάσεις κλπ. Βλέπουμε μόνο αυτά που αντέχουμε; Αντέχουμε αυτά που βλέπουμε;  Έπειτα κουρδίζει ο εγκέφαλος με τα νέα δεδομένα των ματιών.

Τα μάτια μας μπορούν να λάμπουν σαν ήλιοςκαι να καθρεφτίζουν την ψυχή μας, γιατί συνδέονται με την υπόφυση που είναι η πύλη της ψυχής και με την κορυφή του κεφαλιού που είναι η πύλη του Θεού. Αντίθετα, θολά μάτια, σημαίνουν ότι δεν βλέπουμε ούτε εμάς, ούτε το Θεού, και φυσικά ούτε και τους άλλους. Πόνος στα μάτιασημαίνει κούραση από τις πολλές πληροφορίες. Για αυτό το μάτια μας χρειάζονται να τα ξεκουράζουμε αφήνοντας τα να χαθούν σε ένα ωραίο τοπίο της φύσης. Χρειάζονται εικόνες χωρίς να υπερφορτώνονται από τις πληροφορίες. Όταν τα μάτια μας ξεκουράζονται, ξεκουράζεται και ο εγκέφαλος μας. Όταν τα μάτια κοιτούν τον ήλιο, μεταφέρουν στον εγκέφαλο το μήνυμα της Ειρήνης. Όταν κοιτούν τη θάλασσα, της Ηρεμίας. ‘Όταν κοιτούν τη φύση, της Αρμονίας.

Μερικά ερωτήματα που σχετίζονται με τα μάτια και αφορούν όλους:

 • Αντέχουν τα μάτια μου να βλέπουν την πραγματικότητα;
 • Αντέχουν να βλέπουν την αλήθεια;
 • Πως διαχειρίζονται αυτά που βλέπουν;
 • Βλέπουντην αλήθεια, ή φιλτράρουν την αλήθεια;
 • Βλέπουν αυτά που με αφορούν ή και άλλα που δεν με αφορούν;
 • Πως επεξεργάζεται ο εγκέφαλος τα μηνύματα της όρασης μου;
 • Μήπως έχω επιλεκτική όραση ή όχι;
 • Σε τι εστιάζου τα μάτια μου;Τι κοιτάνε πρώτα;
 • Ασχολείται η όραση μου με αυτά που με αφορούν, αυτά που είναι στο δικό μου χέρι;
 • Υπάρχει ευαισθησία στην οπτική μου αίσθηση και τι είδους;
 • Βλέπουντα μάτια μου την οπτική μου μόνο ή/και την οπτική των άλλων;
 • Ποια είναι η οπτική για τη ζωή μου και τον εαυτό μου, σύμφωνα με την όραση μου;
 • Βλέπουν τα μάτια μου τα προβλήματα των άλλων ή μένει η αίσθηση μου αμέτοχη;
 • Βλέπωτο εαυτό μου όταν οι άλλοι ασκούν τα «θέλω» τους πάνω μου;
 • Έχουν μηχανισμούς άμυνας τα οπτικά μου νεύρα;
 • Τι να βλέπω και τι να μην βλέπω;
 • Έχω παρωπίδες;
 • Φοβάμαι μήπως δούμε κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ;

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε όλους κι ας μην έχουν εκδηλώσει έως τώρα κάποια πάθηση
Σε όσους έχουν κουρασμένα μάτια
Σε όσους έχουν πρεσβυωπία, μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό
Κληρονομικότητα τύφλωσης
Μειωμένη όραση

Διάρκεια: 1 ώρα

Δεν έχω λόγια για αυτό που έζησα. Δεν ξέρεις τι βάρος είχα… πόσα πράγματα μου έκαναν κλικ από αυτά που είπες… Ελευθερώθηκε πόνος και ξεκουράστηκα…
Ελίνα μου, είσαι ευλογημένη, πόσα πράγματα παίρνεις από πάνω μας. Ότι έλεγες, ένιωθα ότι γίνεται πολύ δουλειά μέσα στα μάτια, σε βάθος. Πόσα ευχαριστώ πρέπει να σου λέμε! Ήταν πραγματικά υπέροχο. Πριν έρθω δεν θεωρούσα τόσο σημαντική τη θεραπεία των ματιών. Πριν κάνω τη θεραπεία των ματιών δεν καταλάβαινα πόσο σημαντική είναι η οπτική μας. Ότι περιέγραψες στη συνεδρία είναι έτσι ακριβώς.
Ευχαριστώ!

Σοφία Κ.

Νάχνα, περιττό να σου πω ότι οι ζαλάδες που είχα τον τελευταίο καιρό, περάσανε αμέσως μετά τη θεραπεία των ματιών. Άρα ήτανε από τα μάτια. Καταπληκτικό!!!!

Μ. Χ.

Μετά τη συνεδρία των ματιών παρατήρησα τη σπουδαία βελτίωση ότι η θολούρα που είχα στα μάτια μου τα τελευταία χρόνια, έφυγε!  Συγκλονιστικό!

Σ. Χ.

Άκουσα ξανά τη συνεδρία θεραπεία για τα ” μάτια”. Μαγική θεραπεία! Είχα ξεχάσει πόσα σημαντικά μου είπες και πόσα έγιναν τότε. Συνειδητοποιησα τα δώρα αυτής της υπέροχης στιγμής. Από τότε άρχισα να με βλέπω.. να αναγνωρίζω ποια είμαι. Βλέπω σε μένα χαρίσματα έξω και μέσα μου που πριν τα έβλεπα μόνο στους αλλους- όπως πολύ σωστά μου είπες. Έβλεπα την ομορφιά στους ανθρώπους γύρω μου αλλά δυσκολευομουν να την δω σε μένα. Αυτό το άλλαξες! Σ’ ευχαριστώ τόσο πολύ!

Σοφία

11/1/21 νιώθω ότι είδα για 1η φορά τη ζωή Ευχαριστώ Νάχνα

Ανώνυμος

Μετά από τη συνεδρία μας στα μάτια, σταμάτησαν να πονάνε, σταμάτησα να χρειάζομαι σταγόνες και βλέπω καλύτερα. Ευχαριστώ!

Όλγα

Είχα γνωρίσει την Ελίνα λίγους μήνες νωρίτερα και εξαρχής κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα άτομο φωτεινό, με πολυεπίπεδη εκπαίδευση, που ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Όταν εμφάνισα χαλάζιο στο μάτι κι αφού είχα δοκιμάσει τις κλασσικές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα, σκέφτηκα να της ζητήσω βοήθεια. Έτσι κι έγινε, και την επομένη μέρα της θεραπείας το χαλάζιο «άνοιξε». Το τελικό αποτέλεσμα ήταν να αποφύγω τη χειρουργική διάνοιξη. Νιώθω πολύ τυχερή που γνώρισα την Ελίνα, εύχομαι να είναι πάντα καλά και να προσφέρει στους ανθρώπους τόσα πολλά.

Z.K.

Δείτε επίσης:

Nasar cavity Therapy