Θεραπεία δέρματος

Η θεραπευτική αυτή μέθοδος αποτελεί παγκόσμια κατοχύρωση της Ελίνας-Νάχνας Νικολίτσα και προέκυψε από την πολυετή εργασία της πάνω σε αυτό το αντικείμενο.

Δέρμα: ο οίκος της ψυχής μας

Το Δέρμα δείχνει αν τον εαυτό μας τον στολίζουμε και τον φροντίζουμε, όπως στολίζουμε τον οίκο μας… με κουρτίνες, χρώματα κλπ.

Μέσα στην υπόφυση υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος με όλες τις πληροφορίες του γιατί το δέρμα μας ασθενεί. Γιατί όμως είναι στην υπόφυση; Η πνευματική υπόσταση του δέρματος είναι το σπίτι της ψυχής μας. Το δέρμα είναι ο έξω φλοιός του σώματος. Το σώμα μας είναι το σπίτι της ψυχής μας, άρα το δέρμα είναι ο «σοβάς» του σπιτιού μας. Γι’αυτό λοιπόν βρίσκεται στην υπόφυση, γιατί το σώμα αντιλαμβάνεται το δέρμα σαν οίκο της ψυχής. Έτσι λοιπόν στον οίκο της ψυχής φαίνεται το φως , αλλά φαίνεται και το σκοτάδι. Φαίνεται η δύναμη , αλλά φαίνεται και η αδυναμία. Φαίνεται το παρελθόν, αλλά φαίνεται και το μέλλον. Βλέπεις την τάση ενός δέρματος και μέσα από το δέρμα βλέπεις τι έχει περάσει το άτομο. !

Το δέρμα δεν μαρτυρά απλά την προσωπικότητά μας, δεν είναι καθόλου αυτό. Αυτό είναι πολύ επιφανειακή εκδοχή. Μαρτυρά το πως συμπεριφερόμαστε εμείς στα του οίκου μας, στον εαυτό μας. Πως φροντίζουμε τον εαυτό μας. Πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, αν αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας… Αν αφήνουμε τον εαυτό μας να αρρωσταίνει… Πχ, η λεύκη μαρτυρά ότι δεν θέλουμε να βλέπουμε την αλήθεια σε κάποια πράγματα. Είναι κώδικας 01. Ένα βλέπω, 0 δεν βλέπω. Και αυτό, το 1 είναι πχ το κανονικό δέρμα και το 0, το άσπρο – η λεύκη, είναι το ακριβώς αντίθετο. Παντελής έλλειψη όρασης, οπτικής. Δερματικά όπως ιχθύαση – τα «λέπια» που κάνει το δέρμα, είναι πολύ θλίψη που έχει συσσωρεύσει το άτομο, όχι από τη ζωή του, από το εξωτερικό του περιβάλλον, ή θλίψη άλλων ανθρώπων, που δεν κατάφερε να περάσει στο σώμα του και έμεινε να το συγκρατεί το δέρμα του. Μύκητες, δερματικά, κοκκινίλες, ξερά δέρματα και όλα αυτά τα δερματικά, είναι η δυσκολία αποδοχής του εαυτού. Ένα δέρμα που μπορεί να «κρεμάει», παραπάνω από το φυσιολογικό της ηλικίας του, είναι γιατί το άτομο προσπαθεί να παραβιάσει πολύ τα όρια του εαυτού του και πάντα να επεκτείνεται. Βιάζεται δηλαδή. Και συναισθηματική επέκταση και ενεργειακή. Ένα σφιχτό δέρμα, τραχύ, μαρτυρά ένα συγκρατημένο άνθρωπο και πολλές φορές διστακτικό και καχύποπτο σε διάφορες αποχρώσεις.

Στη θεραπεία διαβάζουμε κάθε επιφάνεια του δέρματος, αναπλάθουμε, και στα αρχέτυπα του βρίσκουμε τη ρύθμιση του μέσω της υπόφυσης. Επίσης αναπλάθουμε με την πεμπτουσία του δέρματος που μοιάζει σαν υαλουρονικό λάμψης.

Δείτε επίσης:

Nasar cavity Therapy